Afdeling: Jeugd

 

Welkom op de jeugdpagina van Conquesto! Op deze pagina houden we jullie op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen rondom de jeugd. Wij hebben onwijs veel zin om er samen met jullie een tof seizoen van te maken. We gaan als jeugdcommissie leuke evenementen organiseren dus zorg dat je deze pagina en onze social media goed in de gaten houdt.

Bent je nieuwsgierig naar de trainers en hulptrainers van dit seizoen? Neem dan vooral een kijkje op ons Instagram account @conquesto.jeugd, daar stellen we alle trainers en hulptrainers aan jullie voor.
Dit seizoen is de jeugdcommissie al druk bezig met het organiseren van toffe evenementen voor de jeugd. De Dutch Open is er daar een van. Flyer RJC 2024

Belangrijke data die je vooral moet vrijhouden in je agenda zijn:


Ieder jaar organiseert Conquesto het Regio Jeugd Circuit jeugdtoernooi. Bij dit open RJC jeugdtoernooi speel je ook tegen spelers van andere clubs op hetzelfde niveau, dus super leuk om te laten zien hoe goed onze club is (zie ook het aparte kopje onderaan).
Schrijf je in! (uiterlijk 12 mei)

 

Nieuwe jeugdleden

Wil je graag lid worden van onze vereniging of wil je kijken of badminton een leuke sport is voor jou, kom dan eens langs op de training. De eerste 4 keer mag je ter kennismaking gratis meetrainen. Aanmelden kan via kennismaking@conquesto.nl.

Dit seizoen zijn er 4 trainingsgroepen:

 • A-groep 9.00-10.30
  De A-groep bestaat uit de gevorderde jeugd. De kinderen uit de A-groep spelen jeugdcompetitie. Deze groep wordt getraind door trainster Veda Diemel. Tijdens de training leer je veel over tactiek en techniek.
 • B-groep 10.30-12.00
  De B-groep bestaat uit kinderen die doorgestroomd zijn vanuit de C en D groep. Daarnaast zitten in de B-groep ook jeugdleden die competitie spelen. Deze groep wordt ook getraind door Veda Diemel.
 • C-groep 9.00-10.30
  In de C-groep zitten de beginners die op de middelbare school zitten. In deze groep wordt de basis van het badmintonspel aangeleerd. Daarnaast leer je veel over de verschillende slagen. De groep wordt getraind door Jelle Lam.
 • D-groep 10.30-12.00
  De kinderen uit de D groep zijn beginners die op de basisschool zitten. Tijdens de training van de D-groep leren de kinderen spelenderwijs kennismaken met badminton. De training wordt gegeven door Jelle Lam.
 • E-groep 12.00-13.30
  In de E-groep zitten de beginners vanaf 7 jaar tot ca. 10 jaar. In deze groep wordt de basis van het badmintonspel aangeleerd. De training wordt gegeven door Jelle Lam.
De trainers bepalen wanneer je naar de volgende trainingsgroep door kan. Je kan je bij de trainer melden. Zie ook het compleet overzicht van trainingstijden..

 

PowerPoint Spreekbeurt Badminton Conquesto

Spreekbeurt PowerPoint

28 november 2018

Speciaal voor onze jeugdleden die een spreekbeurt over hun sport badminton willen houden stellen wij een PowerPoint beschikbaar met leuke en interessante informatie. Wist je dat er in de 12e eeuw al badminton werd gespeeld in Engeland?
Download: Spreekbeurt_Badminton_Conquesto.pptx

 

Vrijwilligers

Conquesto is een vereniging die draait op de inzet van vrijwilligers, en zodoende worden nieuwe vrijwilligers met open armen onthaald.
Dus mocht je (ouder/verzorger) een keer zin hebben om te helpen bij de training, of te helpen met het organiseren van onze activiteiten, competities, barzaken etc. dan lichten wij graag toe wat deze vrijwillige werkzaamheden zouden inhouden.

 

Grote Club Actie

Ook dit jaar doet Conquesto mee aan de grote club actie. Door de clubactie konden de kosten voor het seizoensafsluiting gedrukt worden en kunnen wij dus leuke activiteiten organiseren. Tijdens de eerste training worden de boekjes uitgedeeld en via een onderlinge competitie kun je leuke prijzen winnen. Ook kan er weer een leuk zakcentje verdiend worden.

 

 

Regio Jeugd Circuit

Het Regio Jeugd Circuit is een aantal jeugdtoernooien van verschillende verenigingen met hetzelfde reglement, opzet en een gezamenlijke ranglijst. De toernooien richten zich op alle jeugd en is in grote lijnen gebaseerd op competitie klasses. Het RJC is vorig jaar gestart en is zeer succesvol gebleken, reden dus om het ook dit jaar weer door te zetten. Hieronder vindt de link naar de agenda waarop de verschillende toernooidata staan. Meer informatie kan gevonden worden op www.regiojeugdcircuit.nl.

 

YouTube kanaal van Conquesto Jeugd

Ook de jeugd heeft nu een eigen kanaal op YouTube: Conquesto Jeugd!
Op dit moment staat daar een foto-slideshow op van het Ouder-kind toernooi van 24 november.
En ook enkele filmpjes van jeugdleden tijdens de ClubKampioenschappen.

 

Vrij spelen op zondag

Op de zondagen dat er competitie wordt gespeeld, kan er vrij worden gespeeld 12.00 - 17.00. Er zijn slechts 2 banen beschikbaar! Dit is voor alle Conquesto leden, dus ook voor de jeugd. Kijk voor de data in de kalender.

 

Activiteiten voor de jeugd

Naast de trainingen en de jeugdcompetitie worden voor de jeugd regelmatig andere activiteiten georganiseerd. Zo is er ieder jaar een groot jeugdtoernooi waar veel verenigingen van binnen en buiten de regio op af komen. Ieder jaar houden we ook een ouder-kindtoernooi, waarbij een kind samen met een ouder de strijd aan gaat met andere ouder-kindkoppels.

 

Sponsoren: