Badmintonvereniging Conquesto - Zoetermeer

Zoeken op deze site

Sponsor je club gratis

Facebook

12:26 - foto
Wie doet er mee????
10:41 - foto
??? Ook Conquesto is hierbij aanwezig. Wie …
ma 12:36 - foto
Weer een aantal groepen lesgegeven in het badmintonnen. …
15 feb 13:38 - link
Een leuk stukje over de wethouder van Sport die vorige …
3 feb 21:55 - foto
De winnaars van de Conquesto clubkampioenschappen 2019
3 feb 12:00 - foto
Foto's van de tweede dag van Conquesto …
2 feb 12:00 - foto
Foto's van de eerste dag van Conquesto …
19 jan - foto
Vandaag was er weer het jaarlijkse ouder-kindtoernooi. …
Alle Facebook berichten >>

Afdeling: Jeugd

 

Deeldiploma-examens selectiejeugd

Nieuwe jeugdleden

Wil je graag lid worden van onze vereniging of wil je kijken of badminton een leuke sport is voor jou, kom dan eens langs op de training. De eerste vier keer mag je ter kennismaking gratis meetrainen. Aanmelden kan via kennismaking@conquesto.nl.

Nieuwe jeugdleden, die nog op de basisschool zitten, starten in de E-groep op zaterdag om 12.00 uur, oudere jeugd, die al op de middelbare school zit, start in de D-groep op zaterdag om 10.30 uur. De trainers bepalen wanneer je naar de volgende trainingsgroep door kan. Je kan je bij de trainer melden. Zie ook het compleet overzicht van trainingstijden..

 

Belangrijke informatie Jeugd

De zomervakantie zit erop, de scholen gaan weer beginnen en dat is tevens de start van het nieuwe badmintonseizoen.

  • De eerste zaterdagtraining is op zaterdag 1 september. Jullie worden zeer binnenkort nog nader geïnformeerd over de samenstelling van de trainingsgroepen, want daar hebben we wat wijzigingen doorgevoerd.
  • De eerste donderdag jeugdselectietraining is op donderdag 30 augustus.
  • Op zaterdag 8 september is er geen training; onze mede-huurder Zovoc (volleybal) heeft dan een toernooi. Het komt een paar keer per seizoen voor dat 1 van de huurders de hal nodig heeft voor een evenement, dat gebeurt andersom ook als wij bijvoorbeeld ons jeugdtoernooi of de clubkampioenschappen organiseren.

 

Ouder/kind toernooi - zaterdag 19 januari 2019

19 december 2018

Geheel volgens de traditie organiseert de jeugdcommissie elk jaar het Conquesto Ouder/Kind toernooi. Dit seizoen doen we het aan het begin van het nieuwe kalenderjaar - het toernooi wordt gehouden op zaterdag 19 januari 2019 met een training op zaterdag 12 januari. Een leuke gelegenheid om een keer met uw zoon of dochter een potje te badmintonnen, tegen tegenstanders van ongeveer hetzelfde niveau.
Meer informatie en inschrijven

 

Sinterklaas 2018

Sinterklaas 2018

2 december 2018

Op zaterdag 1 december werd het Sinterklaasfeest gevierd voor de jeugd bij Conquesto. De Sint kwam met 5 zwarte piet-innen langs om een zooitje te maken van de training! Lastig lopen op al die kruidnoten :-D En ook Pro Patria werd vereerd met een bezoekje.
Foto's op facebook

 

PowerPoint Spreekbeurt Badminton Conquesto

Spreekbeurt PowerPoint

28 november 2018

Speciaal voor onze jeugdleden die een spreekbeurt over hun sport badminton willen houden stellen wij een PowerPoint beschikbaar met leuke en interessante informatie. Wist u dat er in de 12e eeuw al badminton werd gespeeld in Engeland?
Download: Spreekbeurt_Badminton_Conquesto.pptx

 

Nieuwe opzet zaterdagtrainingen

29 augustus 2018

In samenspraak met de trainers heeft de jeugdcommissie de zaterdag-groepen onder de loep genomen en een nieuwe groepsindeling gemaakt.

De nieuwe samenstelling van de groepen is gemaakt aan de hand van een aantal criteria. Zo is bijvoorbeeld gekeken naar deelname aan jeugdcompetitie, deelname aan jeugdtoernooien, getoonde inzet, badmintonvaardigheden, talent en ambitie. De nieuwe groepsindeling is zo gemaakt dat iedereen op zijn/haar niveau training krijgt aangeboden, waarbij volop kans is om door te stromen naar een hogere groep bij aangetoonde progressie. De indeling wordt dan ook voor aanvang van de jeugdcompetitie (feb 2019) geëvalueerd en indien nodig aangepast.

De jeugd is opgedeeld in 5 groepen: 3 groepen krijgen training van Tim Tersteeg, 2 groepen van Marc Iburg. De groepen zijn kleiner geworden waardoor homogenere groepen ontstaan met meer ruimte voor individuele aandacht.
Trainingsduur blijft anderhalf uur en vinden plaats tussen 09.00 en 13.30u, waarbij op 2 tijdsslots de trainingen van Tim en Marc tegelijkertijd plaatsvinden.

Nieuwe jeugdleden starten in de groepen van Marc - de jongste jeugd (lagere school) van 12.00 - 13.30 en de oudere jeugd van 10.30 - 12.00.

 Kampioenen jeugdcompetitie 2018

4 juni 2018

De jeugdcompetitie is weer ten einde. Van de 10 teams die hebben deelgenomen zijn er 2 kampioen in hun klasse geworden:

Team J5 U15: Damian, Reno, Daan, Kayleigh, Elisa

Team J7 U13 : Dion, Arjen, Oliver, Dominique, Centaine

 

Zij gaan komende zaterdag 9 juni in Capelle a/d IJssel strijden om het regiokampioenschap.

Over het algemeen kunnen we weer concluderen dat onze jeugd weer grote stappen gezet heeft. Er is door alle teams zeer goed gespeeld, waarbij duidelijk zichtbaar is dat de wijze waarop er getraind wordt zijn vruchten heeft afgeworpen. Deze lijn zetten wij volgend seizoen dan ook door.
Teams J5 en J7 van harte gefeliciteerd en veel succes volgende week, namens de jeugdcommissie.

 

Vrijwilligers

Conquesto is een vereniging die draait op de inzet van vrijwilligers, en zodoende worden nieuwe vrijwilligers met open armen onthaald.
Dus mocht u (ouder/verzorger) een keer zin hebben om te helpen bij de training, of te helpen met het organiseren van onze activiteiten, competities, barzaken etc. dan lichten wij graag toe wat deze vrijwillige werkzaamheden zouden inhouden.

 

Grote Club Actie

Ook dit jaar doet Conquesto mee aan de grote club actie. Door de clubactie konden de kosten voor het seizoensafsluiting gedrukt worden en kunnen wij dus leuke activiteiten organiseren. Tijdens de eerste training worden de boekjes uitgedeeld en via een onderlinge competitie kun je leuke prijzen winnen. Ook kan er weer een leuk zakcentje verdiend worden.

 

 

Regio Jeugd Circuit

Het Regio Jeugd Circuit is een aantal jeugdtoernooien van verschillende verenigingen met hetzelfde reglement, opzet en een gezamenlijke ranglijst. De toernooien richten zich op alle jeugd en is in grote lijnen gebaseerd op competitie klasses. Het RJC is vorig jaar gestart en is zeer succesvol gebleken, reden dus om het ook dit jaar weer door te zetten. Hieronder vindt de link naar de agenda waarop de verschillende toernooidata staan. Meer informatie kan gevonden worden op www.regiojeugdcircuit.nl.

 

YouTube kanaal van Conquesto Jeugd

Ook de jeugd heeft nu een eigen kanaal op YouTube: Conquesto Jeugd!
Op dit moment staat daar een foto-slideshow op van het Ouder-kind toernooi van 24 november.
En ook enkele filmpjes van jeugdleden tijdens de ClubKampioenschappen.

 

Vrij spelen op zondag

Op de zondagen dat er competitie wordt gespeeld, kan er vrij worden gespeeld van 12.00 tot 17.00 uur. Er zijn slechts 2 banen beschikbaar! Dit is voor alle Conquesto leden, dus ook voor de jeugd. Kijk voor de data in de kalender.

 

Activiteiten voor de jeugd

Naast de trainingen en de jeugdcompetitie worden voor de jeugd regelmatig andere activiteiten georganiseerd. Zo is er ieder jaar een groot jeugdtoernooi waar veel verenigingen van binnen en buiten de regio op af komen. Ieder jaar houden we ook een ouder-kindtoernooi, waarbij een kind samen met een ouder de strijd aan gaat met andere ouder-kindkoppels.