Badmintonvereniging Conquesto - Zoetermeer

Zoeken op deze site

Sponsor je club gratis

Afdeling: Jeugd

 

Coronamaatregelen voor de jeugd

14 oktober 2020

In de persconferentie van 13 oktober heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. Het bestuur heeft daarna overlegd hoe we toch kunnen blijven badmintonnen. De jeugdtraining op donderdag en zaterdag gaat gewoon door.

Badminton Nederland geeft aan dat de jeugdcompetitie de eerste weken niet doorgaat. We moeten afwachten wat het kabinet nu verder beslist. Dan kan BNL kijken of en hoe de competitie door kan gaan. Hierover krijgen jullie nog bericht.

De jeugdcommissie,
Marije, Akkja, Leoni, Georgy en Peter

 

Nieuwe jeugdleden

Wil je graag lid worden van onze vereniging of wil je kijken of badminton een leuke sport is voor jou, kom dan eens langs op de training. De eerste vier keer mag je ter kennismaking gratis meetrainen. Aanmelden kan via kennismaking@conquesto.nl.

Nieuwe jeugdleden, die nog op de basisschool zitten, starten in de F-groep (6 9/10 jaar) op zaterdag om 12.00 of in de E-groep op zaterdag om 10.30 (10/11 13 jaar). Oudere jeugd, die al op de middelbare school zit, start in de D-groep op zaterdag om 9.00. De trainers bepalen wanneer je naar de volgende trainingsgroep door kan. Je kan je bij de trainer melden. Zie ook het compleet overzicht van trainingstijden..

 

De jeugdcommissie zoekt met spoed twee nieuwe deelnemers

Peter en Georgy zullen, na zich jarenlang te hebben ingezet voor alle jeugd, aan het eind van het seizoen stoppen met hun werkzaamheden.
Dit betekent dat we zoeken naar iemand die:

De taken van Peter kan overnemen voor het secretariaat. Deze taken omvatten o.a.:

  • Het communiceren met en naar spelers en ouders/ verzorgers, zowel via de mail als persoonlijk;
  • Indelen trainingsgroepen, - tijden, competitieteams, overige evenementen en nieuwtjes;
  • Regelen inschrijvingen clubkampioenschappen, ouder-kindtoernooi, jeugdkamp, Nacht van Conquesto;
  • Administratie rondom (extra) shuttles, selectietraining op donderdag i.v.m. facturatie;
  • Voorstellen naar bestuur voor wijzigingen in de jeugd die kosten met zich meebrengen.

De taken van Georgy kan overnemen voor trainerszaken. Deze taken omvatten o.a.:
  • Zorgen voor (nieuwe) trainers, de communicatie met de trainers over alles rondom de jeugd;
  • Tijdig zorgen voor nieuwe contracten en contractbesprekingen;
  • Indelen trainingsgroepen, - tijden, competitieteams.

Indien je interesse hebt in 1 van de functies of meer informatie wenst, kan je je wenden tot Marije Ronteltap: voorzitterjeugd@conquesto.nl / mronteltap@gmail.com of mobiel 06-23187167.
Let op: wij zijn op zoek naar vaste commissieleden, niet mensen die hand-en-spandiensten willen verlenen.

 

Conquesto Jeugdkamp 2020

24 november 2019

Nadat afgelopen jaar de Nacht van Conquesto niet plaats heeft gevonden is het de hoogste tijd om deze leuke nacht in te halen. Dit seizoen willen we dit extra groots aanpakken en niet zomaar een nacht in de hal blijven slapen, maar echt 2 nachten op kamp gaan! Op het weekend van 19 tot en met 21 juni hebben wij een mooi kamphuis gereserveerd op een nog geheime locatie.
Ben je jeugdlid van Conquesto en lijkt het je leuk om mee te gaan? Schrijf je dan in via de onderstaande link:
https://forms.gle/uwUDtPJX2G5S9uDp8
En voor de oudere leden onder ons, bijgaande foto is van 2009, wie herkennen jullie nog van deze foto?

 

PowerPoint Spreekbeurt Badminton Conquesto

Spreekbeurt PowerPoint

28 november 2018

Speciaal voor onze jeugdleden die een spreekbeurt over hun sport badminton willen houden stellen wij een PowerPoint beschikbaar met leuke en interessante informatie. Wist je dat er in de 12e eeuw al badminton werd gespeeld in Engeland?
Download: Spreekbeurt_Badminton_Conquesto.pptx

 

Vrijwilligers

Conquesto is een vereniging die draait op de inzet van vrijwilligers, en zodoende worden nieuwe vrijwilligers met open armen onthaald.
Dus mocht je (ouder/verzorger) een keer zin hebben om te helpen bij de training, of te helpen met het organiseren van onze activiteiten, competities, barzaken etc. dan lichten wij graag toe wat deze vrijwillige werkzaamheden zouden inhouden.

 

Grote Club Actie

Ook dit jaar doet Conquesto mee aan de grote club actie. Door de clubactie konden de kosten voor het seizoensafsluiting gedrukt worden en kunnen wij dus leuke activiteiten organiseren. Tijdens de eerste training worden de boekjes uitgedeeld en via een onderlinge competitie kun je leuke prijzen winnen. Ook kan er weer een leuk zakcentje verdiend worden.

 

 

Regio Jeugd Circuit

Het Regio Jeugd Circuit is een aantal jeugdtoernooien van verschillende verenigingen met hetzelfde reglement, opzet en een gezamenlijke ranglijst. De toernooien richten zich op alle jeugd en is in grote lijnen gebaseerd op competitie klasses. Het RJC is vorig jaar gestart en is zeer succesvol gebleken, reden dus om het ook dit jaar weer door te zetten. Hieronder vindt de link naar de agenda waarop de verschillende toernooidata staan. Meer informatie kan gevonden worden op www.regiojeugdcircuit.nl.

 

YouTube kanaal van Conquesto Jeugd

Ook de jeugd heeft nu een eigen kanaal op YouTube: Conquesto Jeugd!
Op dit moment staat daar een foto-slideshow op van het Ouder-kind toernooi van 24 november.
En ook enkele filmpjes van jeugdleden tijdens de ClubKampioenschappen.

 

Vrij spelen op zondag

Op de zondagen dat er competitie wordt gespeeld, kan er vrij worden gespeeld 12.00 - 17.00. Er zijn slechts 2 banen beschikbaar! Dit is voor alle Conquesto leden, dus ook voor de jeugd. Kijk voor de data in de kalender.

 

Activiteiten voor de jeugd

Naast de trainingen en de jeugdcompetitie worden voor de jeugd regelmatig andere activiteiten georganiseerd. Zo is er ieder jaar een groot jeugdtoernooi waar veel verenigingen van binnen en buiten de regio op af komen. Ieder jaar houden we ook een ouder-kindtoernooi, waarbij een kind samen met een ouder de strijd aan gaat met andere ouder-kindkoppels.