Badmintonvereniging Conquesto - Zoetermeer

Zoeken op deze site

Sponsor je club gratis

Facebook

12:26 - foto
Wie doet er mee????
10:41 - foto
??? Ook Conquesto is hierbij aanwezig. Wie …
ma 12:36 - foto
Weer een aantal groepen lesgegeven in het badmintonnen. …
15 feb 13:38 - link
Een leuk stukje over de wethouder van Sport die vorige …
3 feb 21:55 - foto
De winnaars van de Conquesto clubkampioenschappen 2019
3 feb 12:00 - foto
Foto's van de tweede dag van Conquesto …
2 feb 12:00 - foto
Foto's van de eerste dag van Conquesto …
19 jan - foto
Vandaag was er weer het jaarlijkse ouder-kindtoernooi. …
Alle Facebook berichten >>

Evenementen en marketing

 

Vrijwilligers van Conquesto zijn regenmatig in de weer om de badmintonsport te promoten, en natuurlijk om nieuwe leden te werven. Marije Ronteltap en Vanessa Verschelden richten zich voornamelijk op de jeugd, Martin Verkaik en Hans Verkaik voornamelijk op de senioren. Maar diverse andere leden helpen hun hierbij op de locaties.

Voor meer informatie kan je bij hun terecht. Mocht je een leuk evenement weten, of een keer willen helpen, kan je natuurlijk ook altijd contact met ze opnemen!

 

Er zijn diverse attributen beschikbaar die gebruikt kunnen worden tijdens een evenement. Zo zijn er rackets en shuttles te gebruiken. Als er op de locatie zelf geen net beschikbaar is, kan dit door de vereniging geregeld worden. Recent zijn er twee rolbanners gemaakt en er zijn ook flyers om uit te delen.

Badminton net en rackets   

 

Schoolsporttoernooi Zoetermeer op 20 maart - vrijwilligers gezocht!

Woensdagmiddag 20 maart 2019 organiseert de gemeente Zoetermeer in samenwerking met Conquesto een schoolsporttoernooi. Voor basisschoolleerlingen voor alle scholen.
Dit toernooi duurt van 14:00 tot 18:00 uur. De jeugdcommissie zoekt hiervoor nog een grote groep vrijwilligers die kan helpen met de opbouw en het tellen van de wedstrijden op 12 banen. We zoeken dus meer dan 12 mensen om ons te helpen een leuke dag voor de kinderen te verzorgen. En misschien krijgen we hierdoor wel wat nieuwe leden!
Heb je tijd en zin? Geef je dan op bij Marije Ronteltap via e-mail mronteltap@gmail.com of door te reageren onder dit facebook bericht.
We hopen op veel vrijwilligers en daardoor op een leuke dag!
Meer informatie over het toernooi zelf staat op: zoetermeer.nl

 

27 december - Sport4You Zoetermeer

Conquesto was vandaag bij Sport4You van de gemeente Zoetermeer in Sportzaal Forelsloot waar een grote groep kinderen kennis kon maken met verschillende sporten.
Zo konden ze badmintonnen, freerunnen en basketballen. Daarnaast was er een fittest en een springkussen.
De kinderen hebben veel plezier gehad.

 

17 september t/m 25 november - Nationale Sport Week

Dit jaar bestaat de Nationale Sportweek 15 jaar. Daarom is er nu van 15 t/m 29 september een extra lange editie.
Ook Conquesto doet mee! Tijdens de opening van dit evenement op zaterdag 15 september in het Stadshart Zoetermeer.
Waar vind je ons? In het Stadshart bij de Dobbeplas.
Hoe laat? Vanaf 10:00 is iedereen welkom.
We verwachten natuurlijk veel aanloop van Conquesto leden om te laten zien dat je bij ons moet komen badmintonnen, toch?
Ook jeugdleden zijn van harte welkom om voor of na hun training langs te komen. Dus wie zien we daar?

We doen ook mee met de AH Sportactie. Dus geef aan vrienden en kennissen door dat als ze boodschappen doen bij Albert Heijn, ze een sportvoucher krijgen.
Met 1 voucher kunnen ze 2x gratis sporten bij een club naar keuze voor deze actie.
Voor 2 sportvouchers (4x gratis spelen) kunnen volwassenen meedoen aan onze kennismakingscursus senioren die start op donderdag 27 sept. van 20:00 - 21:00.

 

Gratis 55+ fittest: 9 maart. Klik hier voor de flyer in PDF.

30 juni - Gratis fittest voor 55+ door gemeente Zoetermeer

Bent u 55 jaar of ouder en benieuwd hoe fit u bent? Wilt u graag weer gaan sporten of bewegen? Meld u zich dan aan voor de gratis Fittest op 30 juni van 09.00 tot 16.00 uur! Want bewegen is belangrijk. Zeker als u ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam.
Tijdens de Fittest wordt u begeleid en er is een arts aanwezig. De test duurt ongeveer 1,5 uur. Aan het einde van de test krijgt u een rapport met de resultaten en adviezen.
Deze fittest wordt georganiseerd door de gemeente Zoetermeer. Voor meer informatie of inschrijven opent u de PDF via de afbeelding rechts.

Badminton is zeker een sport die tot ver na de 55 jaar gespeeld kan worden. Conquesto heeft vele leden die enthousiast meedoen en zelfs een speciale 55+ woensdagochtend. Bij de fittest zijn wij ook aanwezig met een stand en kunt u informatie krijgen over deze sport en onze club, en zelfs ook nog een shuttle slaan!

 

Basisscholen

Vanessa en Marije zijn bezig om de basisscholen in Zoetermeer te benaderen voor een clinic tijdens de gymles en dat de kinderen daarna bij ons 4x gratis mogen meetrainen.

Interesse? Neem contact op!

 

-- 2018 --

 

Op dinsdag 13 maart hebben René, Linda, Jeannette, Kayleigh en Marije clinics gegeven op basisschool de Baanbreker in Noordhove. Het was superleuk met de kids van groep 4 t/m 8. Vrijdag gaan we weer en dan mag ook groep 3 meedoen.
Enkele foto's staan op facebook.

 

-- 2017 --

 

Vrijdag 22 september zijn Vanessa, René en Marije op basisschool De Springplank geweest om de kinderen van groep 3 en 4 iets te vertellen over badminton. Natuurlijk gingen de kinderen daarna zelf aan de slag! Ook juf Danielle was erbij.
Enkele foto's staan op facebook.

 

Vrijdag 29 september waren René, Remco en Marije weer op een basisschool om een proefles te geven en iets te vertellen over badminton. Dit keer was de christelijke basisschool De Hofvijver aan de beurt. Het was weer heel gezellig en de kinderen vonden het ook leuk!

Enkele foto's staan op facebook ... en een filmpje!

Donderdag 26 oktober zijn Vanessa, René en Marije op basisschool 't Plankier geweest voor een proefles voor groep 3 en 4. De kinderen vonden het weer erg leuk!.
De twee groepfoto's staan op facebook.

 

 

27 september - Dag van Palenstein

Afgelopen woensdag 27 sept was het zover. De Dag van Palenstein met allerlei sport- en spel activiteiten. Omdat ik sinds kort voor mijn werk overgestapt ben naar een school in Palenstein zat ik tegelijk in de voorbereidends groep hiervoor. Daar heb ik voorgesteld om namens Conquesto een badminton clinic te geven. Dat was nog niet eerder voorgekomen, maar werd met open armen ontvangen.
Daar stond ik dus in de sporthal van het Castellum met twee baantjes. Dwars op de belijning van 1 badminton baan omdat er anders niet genoeg ruimte was. Om 2 uur zou het starten. Geen idee of er kinderen zouden komen. Ik had ik mij goed voorbereid. Had een tas vol rackets en shuttles meegenomen. Ook had ik er twee banners opgesteld en overal flyers neergelegd.
Nou, gelukkig hoefde ik mij geen zorgen te maken, want de twee baantjes hebben drie uur lang vol gestaan met zelfs regelmatig 6 kinderen per baan.
Ik heb eigenlijk alleen maar kinderen zien genieten en mij verbaasd over het doorzettingsvermogen van veel kinderen die nog nooit een racket in hun handen hebben gehad en bleven proberen.
Kortom. Voor herhaling vatbaar. En... Conquesto staat weer iets meer op de kaart.
Hans Verkaik

Enkele foto's staan op facebook.

 

Kennismakingscursus badminton voor volwassenen & senioren

Conquesto geeft 2 keer per jaar een kennismakingscursus. Een leuke optie om te kijken of deze sport wat voor u is.

Maak in 4 cursussen kennis met de badmintonsport tegen een minimaal tarief!

  • 5, 12, 26 oktober en 2 november 2017

cursus volwassenen >>>