Sporthal De Limiet Zoetermeer

De Sporthal De Limiet Zoetermeer, voormalig de Noord-Westerhal, heeft ook een Facebook pagina

 

Extra werkzaamheden

Update: 15 oktober 2021

De gemeente heeft ons laten weten dat volgende week voorbereidingen worden getroffen in de hal voor het plaatsen van de tribune (slopen van de wanden etc.). Ook wordt er geschilderd en wordt de sportvloer gerepareerd.
De tribune wordt over 2 weken geplaatst, maar daar zal weinig overlast van zijn.
Door de onderhoudswerkzaamheden van dinsdag 19 oktober tot en met vrijdag 22 oktober zal de hal gedurende die periode overdag en op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond gesloten zijn.

Gelukkig kan de gemeente ons helpen met vervangende ruimte op dinsdagavond en donderdagavond in sporthal de Oosterpoort, Zanzibarplein 21 in Oosterheem. Parkeren kan bij de scholen in de straten Tasmanië of Sumatra, of langs de randstad rail op de Oosterschelde.

Samengevat:

 • 18 oktober - maandagochtend en avond hal De Limiet: open
 • 19 oktober - dinsdag hal De Limiet: gesloten.
  Vervangende ruimte van 19.30 - 22.30 in de Oosterpoort voor competitiespelers en recreanten
 • 20 oktober - woensdag hal De Limiet: gesloten. Geen vervangende ruimte.
 • 21 oktober - donderdag hal De Limiet: gesloten.
  Vervangende ruimte van 18.00 - 22.30 in de Oosterpoort voor competitiespelers en recreanten
 • 22 oktober - vrijdag overdag hal De Limiet: gesloten

 

Nieuwe vloer

Update: 29 augustus 2021

De nieuwe vloer sporthal De Limiet is geheel klaar. Op de facebookpagina zijn diverse video's en foto's geplaatst van alle werkzaamheden, plus een samenvatting van alle media. Nog beter:
Hoe leg je een nieuwe sportvloer aan "in 5 minuten"? YouTube door René Lagerwaard.

 

Update: 7 juli 2021

Zoals bekend is bij de grote verbouwing in 2019 de vloer niet aangepakt. Dit had meerdere redenen, maar ook omdat dit in 2015 nog was gedaan en in principe nog goed was.
Maar dit gaat nu toch dit jaar gebeuren en de vloer wordt binnenkort vervangen en de zaal krijgt een tribune! In een vorig bericht zou het maar 1 week duren, maar dat was helaas niet het complete plaatje.
In de week 27 zal de hal dicht zijn voor enkele voorbereidingen. Men zal onder andere putten gaan boren voor netpalen waardoor banen 7 t/m 12 weer eigen palen krijgen. Dit heeft enkele dagen geduurd en per 8 juli kunnen we alweer in de zaal terecht.
Daarna zal in de zomervakantie de hal ook weer enkele weken gesloten zijn tijdens de echte vloer werkzaamheden. Helaas is de exacte planning nog niet bekend, maar zal worden medegedeeld zodra er duidelijkheid is.

 

De nieuwe Limiet - heropeningsfeest

Update: 1 maart 2020

Op 29 februari 2020 is onze gerenoveerde sporthal officieel heropend door de wethouder. Hierbij is ook de nieuwe naam bekend gemaakt: Sporthal De Limiet Zoetermeer. Genoemd naar de Limietsloot, de westgrens van de Nieuwe Driemanspolder. De watergang die langs de sporthal loopt. Klik op de plaquette hiernaast voor de geschiedenis van de Limietsloot.
Foto's van het feest staan op: facebook.

 

Update: 30 oktober 2019

In het Facebook fotoalbum worden nog regelmatig foto's geplaatst van René Lagerwaard met de voortgang.
Er zijn ook enkele filmpjes zoals 30 okt, 17 sept en 2 sept

 

Update: 28 augustus 2019

Vanaf maandag 2 september is de hal weer op de gebruikelijke tijden geopend en zullen ook de trainingen weer van start gaan. We hebben de eerste maanden nog niet de beschikking over een eigen kantine (denk eraan om je eigen drankjes mee te nemen).
Een werkgroep van Conquesto en Zovoc is intussen druk bezig om offertes op te vragen voor een nieuwe keuken en nieuw meubilair. De verwachtingen zijn hooggespannen en het wachten zal beloond worden met een hele mooie nieuwe kantine.

De komende maanden zullen we nog wel gebruik maken van een tijdelijke ingang bij baan 11 en tijdelijke kleedkamers ook bij baan 11. Op de Facebook pagina van de hal is een fotoreportage van René Lagerwaard te zien van de verbouwing tot nu toe

 

Update: 24 augustus 2019

De renovatie van de hal schiet al erg goed op. René Lagerwaard heeft een kort filmpje gemaakt waarin alles te zien is, maar levert ook regelmatig foto's voor Facebook.

Deze week staat de badminton even stil aangezien er geen ruimte is voor zomeravondbadminton en onze hal nog niet klaar is.
Maar het ziet er naar uit dat de hal zelf volgens planning afgerond wordt en we 2 september weer shuttles meppen in onze eigen hal, compleet opgefrist. Wel zullen we nog geruime tijd moeten wachten op een kantine en is het nog niet zeker of de kleedkamers beschikbaar zijn.
Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan onze voorzitter Hans de Kievit: voorzitter@conquesto.nl

 

Update: 12 juni 2019

De renovatie is begonnen en er zullen regelmatig foto's geplaatst worden op: Facebook

De planning:

 • De renovatie begint op 1 juni 2019 en is op 1 september 2019 gereed
 • De muren krijgen geluid-dempende panelen (lijkt op laminaat) waar nu baksteen is, daarboven worden de panelen middenblauw (vergelijkbaar met de vloer). Deuren en overige verfdelen worden gebroken geel.
 • Er komt een andere ingang met een eigen gang naar de hal, waardoor deze niet meer door de kantine loopt.
 • De kantine wordt compleet gestript en krijgt een nieuwe indeling (zie facebook foto's).
 • De gemeente heeft vervangende ruimte beschikbaar gesteld voor de verenigingen tijdens de renovatie
 • Pro Patria zal medio 2020 verhuizen naar Gymworld, waarna het laatste deel van de renovatie zal worden afgerond
 • Op een nader te bepalen moment zal de sportvloer geheel worden vervangen
 • Over het gebruik van de huidige turnzaal zal de gemeente later een besluit nemen

De voordelen
 • De sporthal wordt weer naar de meest recente standaarden gebracht op het gebied van infrastructuur en bouwtechniek
 • Het technisch beheer van de sporthal wordt overgenomen door de deskundige afdeling(en) van de gemeente die ook de andere sporthallen van Zoetermeer in beheer heeft (De Veur, Oosterpoort en Gymworld) en ook opgenomen in onderhoudscyclus
 • We krijgen een kantine, geheel naar eigen wens, met aandacht voor duurzaamheid, sport en gezondheid
 • Hierin zal ook ruim aandacht zijn voor jeugd en samen sport beleven!
 • En op z’n tijd een top verenigingsfeest !

Nieuwe stichting voor kantine en zaalhuur
 • Conquesto en Zovoc zetten gezamenlijk een nieuwe stichting op. Deze stichting huurt de sporthal en de kantine van de gemeente.
 • Keuze voor een nieuwe stichting is gebaseerd op:
  • Kantine wordt een thuishonk van beide verenigingen en beide verenigingen investeren hierin.
  • Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over de huur van de hal, waarbij beide verenigingen samen wekelijks de beschikking krijgen over alle avonden, de weekenden en enkele ochtenden.
  • De verenigingen bepalen samen het rooster voor het gebruik van de hal binnen de gehuurde tijdstippen.
  • Er ontstaat meer flexibiliteit.
 • Bestuur van de nieuwe stichting wordt gevormd door Marcel Verbeek en Hans de Kievit (voorzitters van beide verenigingen)

HULP nogdig voor
 • Tijdelijk verhuizen van spullen
 • Inrichten kantine (creatief en doelmatig)
 • Opknappen kantine (materialen, handjes)
 • Terugverhuizen van spullen

 

Update: 15 mei 2019

Misschien hebben jullie al vernomen dat er vanmiddag brand is geweest in de Noord-Westerhal. De kantine is door de brand het zwaarste getroffen, maar ook de rest van de hal heeft flinke rook-, roet- en waterschade opgelopen. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

De hal zal voorlopig niet meer open gaan, maar zie de kalender of PDF voor het vervangende speelruimte overzicht.

Vragen hierover kunnen voor nu gesteld worden aan onze voorzitter Hans de Kievit: voorzitter@conquesto.nl

 

Verbouwing sporthal

Update: 14 mei 2019

Na lange tijd weinig nieuws is er eindelijk een concreet plan voor de verbouwing! Per 1 juni 2019 zal de sporthal een complete renovatie krijgen en daardoor ook dicht zijn voor alle sporters. Dit duurt t/m het einde van de zomervakantie. We krijgen alternatieve zalen toegewezen voor de laatste maanden en ook voor de zomeravondbadminton.

 

Update: 23 mei 2016

Er is een mooi werkstuk uitgekomen voor een moderne Noord-Westerhal, zie de facebookpagina.

 

Update: 15 april 2016

Afgelopen week heeft er in de (locale) media informatie gestaan over de bouw van een nieuwe turn- en gymaccommodatie op de locatie Amerikaweg. Wat betekent deze informatie voor de Noord-Westerhal en onze vereniging?
In de komende gemeenteraadsvergadering van april wordt het raadsvoorstel voor de nieuwbouw van Pro Patria ingebracht. Het is de bedoeling dat in 2019 PP een eigen sportaccommodatie krijgt met veel meer mogelijkheden dan in onze huidige hal. Zovoc en Conquesto blijven gewoon de hoofdgebruikers van de Noord-Westerhal.
Om de hal ook voor de komende vijftien jaar voor (top)sport geschikt te houden wordt de hal de komende jaren verder gerenoveerd. De gemeente trekt hiervoor een significant bedrag uit waar veel mee kan worden gedaan. Het is echter een raadsvoorstel dus er kan nog het nodige veranderen. Wel is het duidelijk dat de gemeente aan de renovatiesubsidie nader voorwaarden wil stellen. Daarover gaat het stichtingbestuur van de hal met de gemeente in overleg. Voor onze vereniging staat hierbij centraal dat wij voor de komende jaren op dezelfde voet kunnen doorgaan met het gebruik van de hal en de barvoorziening.
Als er meer duidelijkheid is volgt nadere berichtgeving.

 

Update: 04 aug 2015

Van de badmintonpalen zijn de plastic ringen onderaan hersteld als ook de bindhaken. Alles staat dus weer als een huis. Ook zijn alle palen per plek afgesteld op de juiste hoogte aangezien er hiervoor nog wel eens een schuin, of te laag, net hing. Alles voldoet nu weer aan de eisen. Op de Facebook pagina staan wat foto's hierover.

 

Update: 01 aug 2015

De nieuwe vloer is compleet klaar en ziet er super uit! Bekijk het Facebook fotoalbum van de werkzaamheden (vergeet ook niet de losse filmpjes  ;-).

 

Update: 28 juli 2015

Men is hard bezig met de vernieuwing van de vloer. Vorige week zijn alle paal-gaten, en andere probleempjes, gerepareerd. Op dit moment is de toplaag van de oude vloer verwijderd en gaat men beginnen met de nieuwe laag. Op de Facebook pagina van de Noord-Westerhal worden foto's van de werkzaamheden geplaatst.

 

Update: 10 april 2015

Zoals de meeste wel weten zijn alle kleedkamers op en top afgerond. Momenteel wordt hard gewerkt om de kantine weer fris in het verf te zetten, waarbij er niet wordt geschuwd om eerst de oude lagen verf te verwijderen. Ook de bar zelf wordt weer super netjes gladgemaakt en gelakt. Helemaal klaar voor het Master toernooi!

Deze week is ook besloten in welke 2 weken de complete vloer vervangen wordt: de tweede & derde week van de zomervakantie: 20 juli t/m 2 aug. Er is in deze weken dus geen zomeravondbadminton!

 

Update: 11 dec 2014

Er was een tijdje 'angst' dat de gemeente zou inzetten op een geheel nieuwe sporthal.

Maar het lijkt er nu toch echt op dat onze NoordWesterhal hoge prioriteit blijft houden.

Wij blijven dus aan het werk om de zaal weer op orde te krijgen. Ondertussen zijn alle 4 de kleedkamers compleet verbouwd met mooie douches en WCs.

 

Update: 15 mei 2014

Artikel in Zoetermeers dagblad:

Update: 6 mei 2014

Artikel op dichtbij.nl: Goed nieuws over de Noordwesterhal

 

Update: 6 mei 2014

Eindelijk is de toezegging voor de subsidie van de gemeente binnen! Het “bouwplan” voor de renovatie van onze hal is goedgekeurd en we krijgen voor 25% subsidie, waarvan dan 80% vooruit gefinancierd. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee.

De investering voor het bouwplan is een flink bedrag, maar zeker nodig. Het gaat dan vooral om investeringen die de veiligheid en gezondheid in de hal op een aanvaardbaar niveau moeten (terug) brengen. Het bestuur van de NW-hal zal in zijn komende vergadering van 12 mei zijn actieplan opstellen om de hal voor de komende twee jaar te renoveren. Voor Conquesto is hierbij de sportvloer belangrijk. Na vaststellen van het actieplan zal Conquesto over de invulling nader worden geïnformeerd.

 

Update: 1 mei 2014

Na een lange tijd wachten op de gemeente, uitspraken en subsidies zijn we trots dat het toch gelukt is om de derde kleedkamer op te leveren voor het grote Master toernooi (aankomend weekend 3 & 4 mei).
Er is weer heel hard gewerkt om de kleedkamer, die een tijd lang niet gebruikt kon worden, weer pico bello op orde te krijgen. Oude tegels in de douche eruit, nieuwe erin. Muren fris wit gespoten. Banken en hangers netjes in de verf gezet. En zelfs een geheel nieuwe deur! Dus helemaal klaar voor grote aantallen badmintonners.
Zie onderaan deze pagina voor de foto's van deze kleedkamer.
Net voor de aanvang van het toernooi is ook de vloer weer grondig gereinigd. Deze was helaas weer wat glad geworden, maar kan er nu weer een tijd tegenaan.
Beste klussers: zeer bedankt!!!

 

Update: 15 okt 2013

Eerder konden wij melden dat de NW-hal een grote renovatie kon ondergaan. Daarvoor was bij de gemeente Zoetermeer een subsidie aangevraagd, maar ondertussen stond de politiek in Zoetermeer niet stil. De groep Nawijn heeft een motie ingediend om te onderzoeken of Zoetermeer in het kader van toe te groeien naar sportstad van Nederland niet een nieuwe sportaccommodatie moest gaan realiseren ter ondersteuning van dit politieke doel. Deze motie is aangenomen en de gemeente Zoetermeer stelt nu een onderzoek in naar de mogelijkheden van het realiseren van deze politieke wens. Midden 2014 zal daarover gerapporteerd worden aan de Gemeenteraad.
Dit politieke besluit heeft gevolgen gehad voor onze subsidieaanvraag: die is met deze uitkomst afgewezen. Het bestuur van de NW-hal heeft bezwaar aangetekend tegen deze afwijzing, en hierover is vorige maand een gesprek geweest met de verantwoordelijk wethouder( van Leeuwen). Wij hebben de bevestiging gekregen dat eventuele realisatie van een nieuwe accommodatie nog jaren zal vergen en dat de NW-hal gedurende die tijd wel een veilige en gezonde sportomgeving moet blijven.
Inmiddels is met de bouwkundigen van de gemeente een helder beeld verkregen welke verbeteringen er aan de hal kunnen worden uitgevoerd en waarvoor de gemeente zal mede financieren. Het gaat dan om een renovatie van de sportvloer, sanitaire voorzieningen, de luchtkwaliteit, het verfwerk en de dak-omgeving. Voor deze renovatie zal de NW-hal opnieuw een subsidieaanvraag indienen die, zoals inmiddels is aangegeven, gehonoreerd gaat worden. Een mooi resultaat.
Binnenkort zal met de derde kleedkamer worden aangevangen, gevolgd door de laatste kleedkamer. Daarna zullen de volgende stappen worden gezet, waarover nog nadere berichtgeving zal volgen.


Update: 02 juli 2013
Zoals recent in de krant stond heeft de raad van Zoetermeer plannen om de Noord-Westerhal en de Olympushal (op termijn) te vervangen voor een compleet nieuwe en moderne sporthal. Zoals het er nu voor staat zijn dit, voor ons, lange termijn plannen van zo'n 10 jaar. Vanwege deze nieuwe plannen, de subsidieaanvraag en de vakantie van Willem, stond de verbouwing van de kleedruimtes even on hold. Maar vandaag is men weer begonnen met de tweede kleedruimte en kan ook deze binnen enkele weken weer in gebruik worden genomen. Zodra er nieuws is van de subsidieaanvraag volgt een nieuwe update.

Update: 17 mei 2013
Na de nodige voorbereidingen is de renovatie nu gestart. Er wordt hard gewerkt aan het vernieuwen van de eerste van de vier badkamers van onze hal als onderdeel van de eerder beschreven renovatie. Zie bijgaande foto’s, een compliment voor Remco en Willem met echtgenote en andere vrijwilligers die hier hun bijdrage aan hebben geleverd. Naast de renovatie wordt ook hard gewerkt aan niet zichtbare verbeteringen. Het gaat dan om het tegengaan van het risico van legionella. In de douchekoppen is een voorzieningen opgenomen dat wanneer de douches langdurig (drie dagen) niet worden gebruikt deze om de drie dagen automatisch worden doorgespoeld. Hierdoor wordt een mogelijke uitbraak van een legionella-besmetting bijna onmogelijk. Kortom de gang is er ingezet en binnenkort volgt de tweede kleedruimte.

Update: 24 april 2013
De hal wordt onderhanden genomen is eerder op deze site gemeld. En dat is ook hard nodig zoals wij zelf kunnen zien. Veel is door intensief gebruik aan een opknapbeurt toe. Er moet dus het nodige gebeuren om de hal weer eigentijds te laten zijn en nog een tiental jaren goed te kunnen laten functioneren.

Over het onderhanden nemen van de hal gaat deze bijdrage. Veel moet worden gedaan, denk aan de kleedkamers, doucheruimten, tegelwerk en sanitair en de sportvloer. Er moet dus het nodige gebeuren. Dat doen wij niet alleen, de gemeente Zoetermeer is onze partner hierbij en levert hier ook een belangrijke bijdrage door mee te denken, te faciliteiten en voor de renovatie een belangrijke subsidie te verstrekken van een substantieel bedrag. Hierdoor hebben wij een gezamenlijk belang om weer tot een volwaardige sportlocatie te komen die benadrukt dat Zoetermeer nog steeds sportstad nr.1 van Nederland is.

Alles kan niet in één keer gedaan worden, de hal zou dan lange tijd dicht moeten en de financiering is daar nu ook niet toereikend toe (totale kosten circa 0.3 mln). Daarom zal het herstel van de hal gefaseerd plaatsvinden. Het bestuur van de hal heeft hiervoor tenminste drie jaar uitgetrokken.
In 2013 zullen eerst de topprioriteiten worden beetgepakt. Het gaat dan om alle kleedkamers, tegels en sanitair. Ook de verwarmingsketel en de ventilatie worden vervangen zodat wij vanaf 2013 weer een volledig Daalderop gevoel kunnen krijgen. Ook worden nog voor het eind van deze maand noodzakelijk reparaties aan de sportvloer verricht en vindt een intensieve schoonmaak daarvan plaats waardoor de vloer in 2013 weer top-top in onditie is.
Na de zomer volgt dan de kantine/bar en keuken en vindt enig verfwerk plaats waarvoor van onze leden wordt gevraagd om een verfbijdrage. In 20104 gaan wij de sportvloer vernieuwen en de staalconstructie van de hal een verfbeurt geven.
In 2015 volgt dan de renovatie van het dak.

Kortom de plannen liggen klaar, de eerste stappen zijn gezet de conclusie is dat de renovatie op de rails staat. Het bestuur zal periodiek de gebruikers op de hoogte houden van de voortgang van de activiteiten.

Op donderdag 25 april is de zaal gesloten wegens reparatie werkzaamheden aan de vloer.
Op vrijdag 26 april is de zaal gesloten wegens grote schoonmaak van de vloer.
Hierdoor ziet de vloer er weer tiptop uit en zal voorlopig niet meer glad zijn.


Onderhoud april 2014 - de derde kleedkamer is ook geheel opgeknapt en weer in gebruik:
 


Onderhoud mei 2013 - de eerste kleedkamer is weer in gebruik genomen:
   


Onderhoud april 2013 - de douches van de eerste kleedkamer worden onder handen genomen:
 

Bouwwerkzaamheden worden mede uitgevoerd door: Lammers & van Damme

Algemene informatie over de Noord-Westerhal is te vinden op Facebook

Sporthal De Limiet Zoetermeer

De Sporthal De Limiet Zoetermeer, voormalig de Noord-Westerhal, heeft ook een Facebook pagina

 

Nieuwe vloer

Update: 30 juni 2021

Zoals bekend is bij de grote verbouwing in 2019 de vloer niet aangepakt. Dit had meerdere redenen, maar ook omdat dit in 2015 nog was gedaan en in principe nog goed was.
Maar dit gaat nu toch gebeuren en in de week 27 zal de vloer een nieuwe laag krijgen. De verwachting is dat dit binnen 1 week klaar is en we 12 juli alweer in de zaal terecht kunnen.

Voor degene die echt niet zonder kunnen zijn er enkele alternatieven gevonden:

 • Maandagochtend geen vervangende ruimte beschikbaar
 • Maandagavond 9 banen in De Veur Prismalaan 18
 • Dinsdagavond 9 banen in De Veur Prismalaan 18
 • Woensdagochtend geen vervangende ruimte beschikbaar
 • Donderdagavond geen vervangende ruimte beschikbaar
 • Vrijdagavond 19.00-20.00 : training jeugd (ipv donderdag) in De Veur Prismalaan 18
 • Vrijdagavond 20.00-22.30 : 9 banen vrijspelen in De Veur Prismalaan 18

 

De nieuwe Limiet - heropeningsfeest

Update: 1 maart 2020

Op 29 februari 2020 is onze gerenoveerde sporthal officieel heropend door de wethouder. Hierbij is ook de nieuwe naam bekend gemaakt: Sporthal De Limiet Zoetermeer. Genoemd naar de Limietsloot, de westgrens van de Nieuwe Driemanspolder. De watergang die langs de sporthal loopt. Klik op de plaquette hiernaast voor de geschiedenis van de Limietsloot.
Foto's van het feest staan op: facebook.

 

Update: 30 oktober 2019

In het Facebook fotoalbum worden nog regelmatig foto's geplaatst van René Lagerwaard met de voortgang.
Er zijn ook enkele filmpjes zoals 30 okt, 17 sept en 2 sept

 

Update: 28 augustus 2019

Vanaf maandag 2 september is de hal weer op de gebruikelijke tijden geopend en zullen ook de trainingen weer van start gaan. We hebben de eerste maanden nog niet de beschikking over een eigen kantine (denk eraan om je eigen drankjes mee te nemen).
Een werkgroep van Conquesto en Zovoc is intussen druk bezig om offertes op te vragen voor een nieuwe keuken en nieuw meubilair. De verwachtingen zijn hooggespannen en het wachten zal beloond worden met een hele mooie nieuwe kantine.

De komende maanden zullen we nog wel gebruik maken van een tijdelijke ingang bij baan 11 en tijdelijke kleedkamers ook bij baan 11. Op de Facebook pagina van de hal is een fotoreportage van René Lagerwaard te zien van de verbouwing tot nu toe

 

Update: 24 augustus 2019

De renovatie van de hal schiet al erg goed op. René Lagerwaard heeft een kort filmpje gemaakt waarin alles te zien is, maar levert ook regelmatig foto's voor Facebook.

Deze week staat de badminton even stil aangezien er geen ruimte is voor zomeravondbadminton en onze hal nog niet klaar is.
Maar het ziet er naar uit dat de hal zelf volgens planning afgerond wordt en we 2 september weer shuttles meppen in onze eigen hal, compleet opgefrist. Wel zullen we nog geruime tijd moeten wachten op een kantine en is het nog niet zeker of de kleedkamers beschikbaar zijn.
Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan onze voorzitter Hans de Kievit: voorzitter@conquesto.nl

 

Update: 12 juni 2019

De renovatie is begonnen en er zullen regelmatig foto's geplaatst worden op: Facebook

De planning:

 • De renovatie begint op 1 juni 2019 en is op 1 september 2019 gereed
 • De muren krijgen geluid-dempende panelen (lijkt op laminaat) waar nu baksteen is, daarboven worden de panelen middenblauw (vergelijkbaar met de vloer). Deuren en overige verfdelen worden gebroken geel.
 • Er komt een andere ingang met een eigen gang naar de hal, waardoor deze niet meer door de kantine loopt.
 • De kantine wordt compleet gestript en krijgt een nieuwe indeling (zie facebook foto's).
 • De gemeente heeft vervangende ruimte beschikbaar gesteld voor de verenigingen tijdens de renovatie
 • Pro Patria zal medio 2020 verhuizen naar Gymworld, waarna het laatste deel van de renovatie zal worden afgerond
 • Op een nader te bepalen moment zal de sportvloer geheel worden vervangen
 • Over het gebruik van de huidige turnzaal zal de gemeente later een besluit nemen

De voordelen
 • De sporthal wordt weer naar de meest recente standaarden gebracht op het gebied van infrastructuur en bouwtechniek
 • Het technisch beheer van de sporthal wordt overgenomen door de deskundige afdeling(en) van de gemeente die ook de andere sporthallen van Zoetermeer in beheer heeft (De Veur, Oosterpoort en Gymworld) en ook opgenomen in onderhoudscyclus
 • We krijgen een kantine, geheel naar eigen wens, met aandacht voor duurzaamheid, sport en gezondheid
 • Hierin zal ook ruim aandacht zijn voor jeugd en samen sport beleven!
 • En op z’n tijd een top verenigingsfeest !

Nieuwe stichting voor kantine en zaalhuur
 • Conquesto en Zovoc zetten gezamenlijk een nieuwe stichting op. Deze stichting huurt de sporthal en de kantine van de gemeente.
 • Keuze voor een nieuwe stichting is gebaseerd op:
  • Kantine wordt een thuishonk van beide verenigingen en beide verenigingen investeren hierin.
  • Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over de huur van de hal, waarbij beide verenigingen samen wekelijks de beschikking krijgen over alle avonden, de weekenden en enkele ochtenden.
  • De verenigingen bepalen samen het rooster voor het gebruik van de hal binnen de gehuurde tijdstippen.
  • Er ontstaat meer flexibiliteit.
 • Bestuur van de nieuwe stichting wordt gevormd door Marcel Verbeek en Hans de Kievit (voorzitters van beide verenigingen)

HULP nogdig voor
 • Tijdelijk verhuizen van spullen
 • Inrichten kantine (creatief en doelmatig)
 • Opknappen kantine (materialen, handjes)
 • Terugverhuizen van spullen

 

Update: 15 mei 2019

Misschien hebben jullie al vernomen dat er vanmiddag brand is geweest in de Noord-Westerhal. De kantine is door de brand het zwaarste getroffen, maar ook de rest van de hal heeft flinke rook-, roet- en waterschade opgelopen. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

De hal zal voorlopig niet meer open gaan, maar zie de kalender of PDF voor het vervangende speelruimte overzicht.

Vragen hierover kunnen voor nu gesteld worden aan onze voorzitter Hans de Kievit: voorzitter@conquesto.nl

 

Verbouwing sporthal

Update: 14 mei 2019

Na lange tijd weinig nieuws is er eindelijk een concreet plan voor de verbouwing! Per 1 juni 2019 zal de sporthal een complete renovatie krijgen en daardoor ook dicht zijn voor alle sporters. Dit duurt t/m het einde van de zomervakantie. We krijgen alternatieve zalen toegewezen voor de laatste maanden en ook voor de zomeravondbadminton.

 

Update: 23 mei 2016

Er is een mooi werkstuk uitgekomen voor een moderne Noord-Westerhal, zie de facebookpagina.

 

Update: 15 april 2016

Afgelopen week heeft er in de (locale) media informatie gestaan over de bouw van een nieuwe turn- en gymaccommodatie op de locatie Amerikaweg. Wat betekent deze informatie voor de Noord-Westerhal en onze vereniging?
In de komende gemeenteraadsvergadering van april wordt het raadsvoorstel voor de nieuwbouw van Pro Patria ingebracht. Het is de bedoeling dat in 2019 PP een eigen sportaccommodatie krijgt met veel meer mogelijkheden dan in onze huidige hal. Zovoc en Conquesto blijven gewoon de hoofdgebruikers van de Noord-Westerhal.
Om de hal ook voor de komende vijftien jaar voor (top)sport geschikt te houden wordt de hal de komende jaren verder gerenoveerd. De gemeente trekt hiervoor een significant bedrag uit waar veel mee kan worden gedaan. Het is echter een raadsvoorstel dus er kan nog het nodige veranderen. Wel is het duidelijk dat de gemeente aan de renovatiesubsidie nader voorwaarden wil stellen. Daarover gaat het stichtingbestuur van de hal met de gemeente in overleg. Voor onze vereniging staat hierbij centraal dat wij voor de komende jaren op dezelfde voet kunnen doorgaan met het gebruik van de hal en de barvoorziening.
Als er meer duidelijkheid is volgt nadere berichtgeving.

 

Update: 04 aug 2015

Van de badmintonpalen zijn de plastic ringen onderaan hersteld als ook de bindhaken. Alles staat dus weer als een huis. Ook zijn alle palen per plek afgesteld op de juiste hoogte aangezien er hiervoor nog wel eens een schuin, of te laag, net hing. Alles voldoet nu weer aan de eisen. Op de Facebook pagina staan wat foto's hierover.

 

Update: 01 aug 2015

De nieuwe vloer is compleet klaar en ziet er super uit! Bekijk het Facebook fotoalbum van de werkzaamheden (vergeet ook niet de losse filmpjes  ;-).

 

Update: 28 juli 2015

Men is hard bezig met de vernieuwing van de vloer. Vorige week zijn alle paal-gaten, en andere probleempjes, gerepareerd. Op dit moment is de toplaag van de oude vloer verwijderd en gaat men beginnen met de nieuwe laag. Op de Facebook pagina van de Noord-Westerhal worden foto's van de werkzaamheden geplaatst.

 

Update: 10 april 2015

Zoals de meeste wel weten zijn alle kleedkamers op en top afgerond. Momenteel wordt hard gewerkt om de kantine weer fris in het verf te zetten, waarbij er niet wordt geschuwd om eerst de oude lagen verf te verwijderen. Ook de bar zelf wordt weer super netjes gladgemaakt en gelakt. Helemaal klaar voor het Master toernooi!

Deze week is ook besloten in welke 2 weken de complete vloer vervangen wordt: de tweede & derde week van de zomervakantie: 20 juli t/m 2 aug. Er is in deze weken dus geen zomeravondbadminton!

 

Update: 11 dec 2014

Er was een tijdje 'angst' dat de gemeente zou inzetten op een geheel nieuwe sporthal.

Maar het lijkt er nu toch echt op dat onze NoordWesterhal hoge prioriteit blijft houden.

Wij blijven dus aan het werk om de zaal weer op orde te krijgen. Ondertussen zijn alle 4 de kleedkamers compleet verbouwd met mooie douches en WCs.

 

Update: 15 mei 2014

Artikel in Zoetermeers dagblad:

Update: 6 mei 2014

Artikel op dichtbij.nl: Goed nieuws over de Noordwesterhal

 

Update: 6 mei 2014

Eindelijk is de toezegging voor de subsidie van de gemeente binnen! Het “bouwplan” voor de renovatie van onze hal is goedgekeurd en we krijgen voor 25% subsidie, waarvan dan 80% vooruit gefinancierd. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee.

De investering voor het bouwplan is een flink bedrag, maar zeker nodig. Het gaat dan vooral om investeringen die de veiligheid en gezondheid in de hal op een aanvaardbaar niveau moeten (terug) brengen. Het bestuur van de NW-hal zal in zijn komende vergadering van 12 mei zijn actieplan opstellen om de hal voor de komende twee jaar te renoveren. Voor Conquesto is hierbij de sportvloer belangrijk. Na vaststellen van het actieplan zal Conquesto over de invulling nader worden geïnformeerd.

 

Update: 1 mei 2014

Na een lange tijd wachten op de gemeente, uitspraken en subsidies zijn we trots dat het toch gelukt is om de derde kleedkamer op te leveren voor het grote Master toernooi (aankomend weekend 3 & 4 mei).
Er is weer heel hard gewerkt om de kleedkamer, die een tijd lang niet gebruikt kon worden, weer pico bello op orde te krijgen. Oude tegels in de douche eruit, nieuwe erin. Muren fris wit gespoten. Banken en hangers netjes in de verf gezet. En zelfs een geheel nieuwe deur! Dus helemaal klaar voor grote aantallen badmintonners.
Zie onderaan deze pagina voor de foto's van deze kleedkamer.
Net voor de aanvang van het toernooi is ook de vloer weer grondig gereinigd. Deze was helaas weer wat glad geworden, maar kan er nu weer een tijd tegenaan.
Beste klussers: zeer bedankt!!!

 

Update: 15 okt 2013

Eerder konden wij melden dat de NW-hal een grote renovatie kon ondergaan. Daarvoor was bij de gemeente Zoetermeer een subsidie aangevraagd, maar ondertussen stond de politiek in Zoetermeer niet stil. De groep Nawijn heeft een motie ingediend om te onderzoeken of Zoetermeer in het kader van toe te groeien naar sportstad van Nederland niet een nieuwe sportaccommodatie moest gaan realiseren ter ondersteuning van dit politieke doel. Deze motie is aangenomen en de gemeente Zoetermeer stelt nu een onderzoek in naar de mogelijkheden van het realiseren van deze politieke wens. Midden 2014 zal daarover gerapporteerd worden aan de Gemeenteraad.
Dit politieke besluit heeft gevolgen gehad voor onze subsidieaanvraag: die is met deze uitkomst afgewezen. Het bestuur van de NW-hal heeft bezwaar aangetekend tegen deze afwijzing, en hierover is vorige maand een gesprek geweest met de verantwoordelijk wethouder( van Leeuwen). Wij hebben de bevestiging gekregen dat eventuele realisatie van een nieuwe accommodatie nog jaren zal vergen en dat de NW-hal gedurende die tijd wel een veilige en gezonde sportomgeving moet blijven.
Inmiddels is met de bouwkundigen van de gemeente een helder beeld verkregen welke verbeteringen er aan de hal kunnen worden uitgevoerd en waarvoor de gemeente zal mede financieren. Het gaat dan om een renovatie van de sportvloer, sanitaire voorzieningen, de luchtkwaliteit, het verfwerk en de dak-omgeving. Voor deze renovatie zal de NW-hal opnieuw een subsidieaanvraag indienen die, zoals inmiddels is aangegeven, gehonoreerd gaat worden. Een mooi resultaat.
Binnenkort zal met de derde kleedkamer worden aangevangen, gevolgd door de laatste kleedkamer. Daarna zullen de volgende stappen worden gezet, waarover nog nadere berichtgeving zal volgen.


Update: 02 juli 2013
Zoals recent in de krant stond heeft de raad van Zoetermeer plannen om de Noord-Westerhal en de Olympushal (op termijn) te vervangen voor een compleet nieuwe en moderne sporthal. Zoals het er nu voor staat zijn dit, voor ons, lange termijn plannen van zo'n 10 jaar. Vanwege deze nieuwe plannen, de subsidieaanvraag en de vakantie van Willem, stond de verbouwing van de kleedruimtes even on hold. Maar vandaag is men weer begonnen met de tweede kleedruimte en kan ook deze binnen enkele weken weer in gebruik worden genomen. Zodra er nieuws is van de subsidieaanvraag volgt een nieuwe update.

Update: 17 mei 2013
Na de nodige voorbereidingen is de renovatie nu gestart. Er wordt hard gewerkt aan het vernieuwen van de eerste van de vier badkamers van onze hal als onderdeel van de eerder beschreven renovatie. Zie bijgaande foto’s, een compliment voor Remco en Willem met echtgenote en andere vrijwilligers die hier hun bijdrage aan hebben geleverd. Naast de renovatie wordt ook hard gewerkt aan niet zichtbare verbeteringen. Het gaat dan om het tegengaan van het risico van legionella. In de douchekoppen is een voorzieningen opgenomen dat wanneer de douches langdurig (drie dagen) niet worden gebruikt deze om de drie dagen automatisch worden doorgespoeld. Hierdoor wordt een mogelijke uitbraak van een legionella-besmetting bijna onmogelijk. Kortom de gang is er ingezet en binnenkort volgt de tweede kleedruimte.

Update: 24 april 2013
De hal wordt onderhanden genomen is eerder op deze site gemeld. En dat is ook hard nodig zoals wij zelf kunnen zien. Veel is door intensief gebruik aan een opknapbeurt toe. Er moet dus het nodige gebeuren om de hal weer eigentijds te laten zijn en nog een tiental jaren goed te kunnen laten functioneren.

Over het onderhanden nemen van de hal gaat deze bijdrage. Veel moet worden gedaan, denk aan de kleedkamers, doucheruimten, tegelwerk en sanitair en de sportvloer. Er moet dus het nodige gebeuren. Dat doen wij niet alleen, de gemeente Zoetermeer is onze partner hierbij en levert hier ook een belangrijke bijdrage door mee te denken, te faciliteiten en voor de renovatie een belangrijke subsidie te verstrekken van een substantieel bedrag. Hierdoor hebben wij een gezamenlijk belang om weer tot een volwaardige sportlocatie te komen die benadrukt dat Zoetermeer nog steeds sportstad nr.1 van Nederland is.

Alles kan niet in één keer gedaan worden, de hal zou dan lange tijd dicht moeten en de financiering is daar nu ook niet toereikend toe (totale kosten circa 0.3 mln). Daarom zal het herstel van de hal gefaseerd plaatsvinden. Het bestuur van de hal heeft hiervoor tenminste drie jaar uitgetrokken.
In 2013 zullen eerst de topprioriteiten worden beetgepakt. Het gaat dan om alle kleedkamers, tegels en sanitair. Ook de verwarmingsketel en de ventilatie worden vervangen zodat wij vanaf 2013 weer een volledig Daalderop gevoel kunnen krijgen. Ook worden nog voor het eind van deze maand noodzakelijk reparaties aan de sportvloer verricht en vindt een intensieve schoonmaak daarvan plaats waardoor de vloer in 2013 weer top-top in onditie is.
Na de zomer volgt dan de kantine/bar en keuken en vindt enig verfwerk plaats waarvoor van onze leden wordt gevraagd om een verfbijdrage. In 20104 gaan wij de sportvloer vernieuwen en de staalconstructie van de hal een verfbeurt geven.
In 2015 volgt dan de renovatie van het dak.

Kortom de plannen liggen klaar, de eerste stappen zijn gezet de conclusie is dat de renovatie op de rails staat. Het bestuur zal periodiek de gebruikers op de hoogte houden van de voortgang van de activiteiten.

Op donderdag 25 april is de zaal gesloten wegens reparatie werkzaamheden aan de vloer.
Op vrijdag 26 april is de zaal gesloten wegens grote schoonmaak van de vloer.
Hierdoor ziet de vloer er weer tiptop uit en zal voorlopig niet meer glad zijn.


Onderhoud april 2014 - de derde kleedkamer is ook geheel opgeknapt en weer in gebruik:
 


Onderhoud mei 2013 - de eerste kleedkamer is weer in gebruik genomen:
   


Onderhoud april 2013 - de douches van de eerste kleedkamer worden onder handen genomen:
 

Bouwwerkzaamheden worden mede uitgevoerd door: Lammers & van Damme

Algemene informatie over de Noord-Westerhal is te vinden op Facebook

Sponsoren: