Badmintonvereniging Conquesto - Zoetermeer

Zoeken op deze site

Sponsor je club gratis

AED & Reanimatie

AED8 april 2014

 

Sinds enige tijd hangt er in de Noord-Westerhal een AED-apparaat. Ook in een sporthal kan het gebeuren dat er reanimatie nodig is, een AED kan hierbij helpen en de kans op overleven flink vergroten! De AED hangt bij de ingang van de hal, direct links. Niet te missen.

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat helpt bij het reanimeren van iemand met een hartstilstand. Indien nodig, geeft het een elektrische schok.

Meer informatie vind je bijvoorbeeld op de website van de Nederlandse Hartstichting.

 

Op 8 april 2014 hebben diverse leden van Conquesto een cursus AED - Reanimatie gevolgd. Ook leden van Zovoc hebben een cursus gevolgd. Hiermee hebben we het voor elkaar gekregen dat er dagelijks meerdere leden beschikbaar zijn om reanimatie te geven mocht dit nodig zijn. Bij de AED hangt een map met hierin, per dag, alle deelnemers en een korte uitleg wat te doen. Ook staat hierin het adres en telefoonnummer van de hal, want: bel altijd 112 !

 

Aan alle leden die de cursus hebben gevolgd: bedankt voor het veiliger maken van onze sporthal. De stichting van de Noord-Westerhal ook zeer bedankt voor het delen van de kosten! Tot slot Peter Iburg nog bedankt voor het regelen van de cursus en het verzorgen van de map.